duminică, 15 iulie 2018

Cuvânt de Aur al părintelui SAVATIE BASTOVOI: Lucrare lăuntrică nu înseamnă o pravilă citită riguros, un post aspru sau îndeplinirea vreunei rânduieli exterioare, ci atenția asupra mișcării sufletești care se îndreaptă asupra aproapelui.


Lucrare lăuntrică nu înseamnă o pravilă citită riguros, un post aspru sau îndeplinirea vreunei rânduieli exterioare, ci atenția asupra mișcării sufletești care se îndreaptă asupra aproapelui. Atunci când aproapele tău devine dușmanul tău în propria imaginație, atunci începe lucrarea lăuntrică de răsturnare a propriei jigniri și întoarcerea ei într-un sentiment de smerenie, de iertare și în cele din urmă de iubire. Omul care are această lucrare lăuntrică va ieși biruitor din orice împrejurare, va fi netulburat în fața jicnirilor, va depăși ușor orice pagubă materială, se va despărți răzând de lucruri sau onoruri trecătoare și va avea întotdeauna puterea unui nou început.  


Un comentariu:

  1. Recunosc, ca la inceput citind cele de mai sus, viermele nu prea mi-a dat pace. Insa, acuma m-am linistit. Si intradevar, parintele Savatie Bastovoi ne-a blagoslovit asa cum stie el: prin cuvant. Si cred, ca menirea noastra, aici in aceasta viata e slujirea aproapelui, punerea in slujba celuilalt. Caci aceasta putere doar de la El o avem prin talantii pe care I-a pus in fiecare dintre noi. Slava lui Dumnezeu pentru toate!

    RăspundețiȘtergere

Strigăt în pustiul creștinismului de azi - o scrisoare pentru mine, cel puțin

VIAȚĂ de DINCOLO, ACUM și AICI! Acesta e creștinismul, așa cum l-a definit experiența martirică, adică normală, a Bisericii. Pentru că ...