Iar la miezul nopţii s-a făcut strigare: Iată, mirele vine! Ieşiţi întru întâmpinarea lui!( Matei 25, 6)

luni, 6 noiembrie 2017

un singur lucru trebuia

când eram copil și era arșiță
mă duceam la rău și dezbrăcându-mă din mers
mă aruncam chiuind
în apă...

de-atunci copilul din mine
a obosit grozav învățând
o mulțime de lucruri
inutile...

când singurul lucru pe care trebuia să-l mai știe
era
cum să-și dezbrace sufletul de lume
din mers
și
gol-goluț pe dinăuntru
să se arunce
chiuind

în lumină....


4 comentarii:

 1. Ma tot gandesc, ma tot framant, CUM AM PUTEA DEVENI PRECUM PRUNCII de curati sufleteste, ca sa intram in Imparatia cerurilor..? De aceea spunea Iisus ca ingusta, stramta este calea, poarta ? - pentru ca este cumplit de anevoios sa redobandim sufletul curat al unui prunc... Pe cine sa intreb cum sa fac? HAINELE-ACELEA MI S-AU LIPIT si sa-mi dezbrac sufletul de lume ar insemna sa-mi rup bucati din carne ; SUNT SI EU LUME..., cum sa ma pot dezbraca de ea ? Poate ca altii cand vorbesc de rau lumea, ma includ, fara nici-o intrebare, in ea...

  RăspundețiȘtergere
 2. Un singur lucru trebuie, ca mintea-Marta să nu mai alerge în toate direcțiile cu toate treburile și grijile, ci să se adune cu inima-Maria la picioarele lui Iisus. (Asta se întâmplă numai după ce conștiința-Lazar, învie)

  Un singur lucru trebuie: ca mintea sa se dezbrace de toate gândurile lumii și sa se arunce în lumina inimi curate...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Undeva departe de un serviciu furtunos ca al meu...Nu degeaba pleaca unii la manastire. Sunt multe de zis... Ce scrieti e minunat, adevarat, dar pentru mine suna aproape romantic, de vis... Viata mea nu imi permite decat scurte intervale ( nu perioade !) de liniste. O sa mai vad.

   Ștergere
  2. Daniela, la mănăstire și în pustie, ispitele se înmulțesc, nu ne liniștim, așa cum s-ar crede la prima vedere. Fiecare este chemat să facă lucrarea sa, acolo unde este.

   Lupta cu gândurile cere stăruință, nu se obține prea ușor, dar merită încercat și perseverat.

   Gândurile capătă consistență cu atât mai mult cu cât trăim în singurătate. Si atunci e lupta cea mai grea, căci se năpustesc asupra minții omului ca niște fiare. Vin parcă de nicăieri și ne plimbă peste tot, fără odihnă. Trebuie multă stăpânire de sine, înfrânare în orice, veșnică aducere aminte de Hristos și rugăciune către Maica Domnului, care este grabnic ajutătoare.

   Ștergere

anunț

azi dimineață am găsit omul răstignit între animal și robot... am scris acest poem ca să vă anunț că viață de om nu se mai găsește dec...