miercuri, 8 noiembrie 2017

Jos Ortodoxia Comunistă! Doar pentru că de acolo vine....

Nu judec pe nimeni. Doar mă las
judecat acum de Dumnezeu. Cu voce tare.
Cu propria mea voce.

Compromisul cu Statul comunist ne-a salvat crucile de pe biserici;
dar le-a smuls pe cele din
oameni....

Și ele erau
coloanele vertebrale ale
sufletelor...

7 comentarii:

 1. " Cu cat imperiul devenea mai creștin , cu atit creștinii se retrăgeau din lume, iar mai apoi pina si monahismul s-a instituționalizat "

  RăspundețiȘtergere
 2. Sunt cuvinte care descoperă rana pe care ne-a făcut-o în inimă Adevărul si care ne pot ajuta sa fugim din Școala de Ucenici ai Fiarei , pe mine cel putin .

  RăspundețiȘtergere
 3. Va rog, puneti poeziile pe care le-am gasit azi dimineata pe blog ! Va rog mult..! Cea cu democratia superfardata si rece si cea cu moartea sub diverse chipuri... Va rog mult !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Chiar nu inteleg de ce va plac aceste poezii! Eu le scriu la nervi! Adica, intr-o stare rea! După ce ma linistesc, le sterg....

   Ștergere
 4. Cred ca am sa copiez de mana acele poezii care imi plac mult de tot, FIX atunci cand apar, ca sa nu dispara de pe blog... :( Uite, deseara, pe la opt-noua, daca le gasesc, le copiez de pe telefon ( nu iau calculatorul acasa) ; si daca este vreo problema..., le scoti eventual maine, iar, de pe blog... desi n-as vrea. Una din ele se chema MONDENA ; cealalta...am uitat...

  RăspundețiȘtergere
 5. " Ca ortodox, mai întâi lupți împotriva faptelor tale rele.
  Apoi, cu gândurile din care s-au născut faptele tale rele.
  Și, în cele din urmă, cu mintea din care vin aceste gânduri....

  Mântuirea este ieșirea dintr-o minte.
  O minte care, de la Cădere, transformă lumea într-un creier al său.

  Pocăința nu este schimbarea modului tău de a gândi, ci ieșirea din mintea a cărei gândire este viața ta."

  Mesajul trebuie repetat


  RăspundețiȘtergere
 6. Observația unui occidental asupra relației dintre cultura chineză și timp : " Începe de la o evocare comparativă a principiilor arhitecturale ale marilor civilizații ale trecutului, pe care le opune concepției chineze. Atitudinea non-chineză – de la Egiptul antic la Occidentul modern – se definește printr-o încercare activă, agresivă de a sfida și învinge eroziunea timpului. Ambiția lor este de a construi pentru eternitate prin folosirea celor mai durabile materiale și a unor tehnici care să asigure un maximum de rezistență. Dar, recurgând la această strategie, constructorii nu fac decât să amâne înfrângerea inevitabilă. Din contră, chinezii au înțeles că, în cuvintele lui Segalen, „nimic neclintit nu scăpă colților nemiloși ai vremii”. Așadar, constructorii chinezi au cedat năvalei timpului pentru a se apăra mai bine de efectele lui.
  Reflecțiile lui Segalen au pornit de la o observație concretă: arhitectura chineză face apel în esență la materiale perisabile și fragile; ele încapsulează un soi de „învechire inerentă” (build-in obsolescence); se degradează rapid și necesită reconstruiri frecvente. Pornind de la această observație practică, el a ajuns la o concluzie filozofică: de fapt, chinezii au transferat problema – eternitatea nu ar trebui să sălășluiască în construcție, ci în constructor. Natura trecătoare a construcției este ca o ofrandă adusă voracității timpului; și doar cu prețul unui asemenea sacrificiu, constructorii asigură durabilitatea concepției lor spirituale."

  Eternitatea nu ar trebui sa se sălășluiască in ziduri ( fie si numite catedrale ) ci in om .

  RăspundețiȘtergere

Strigăt în pustiul creștinismului de azi - o scrisoare pentru mine, cel puțin

VIAȚĂ de DINCOLO, ACUM și AICI! Acesta e creștinismul, așa cum l-a definit experiența martirică, adică normală, a Bisericii. Pentru că ...