luni, 2 octombrie 2017

Rugă către omul secolului XXI

Sufletul omenesc nu poate rămâne vertical, sănătos și creator, decât printr-un crez. Apoi, calitatea vieții sufletești este dată de calitatea crezului, de puterea lui de viață și de caracteristicile sale formative.
Crezul creștin a dăruit umanității, deopotrivă, nota cea mai gravă și pe cea mai înaltă a simfoniei umane: nu există nimic mai umil, adică o coborâre mai în adâncul condiției umane, decât Întruparea Creatorului; și, nimic mai înalt ca îndumnezeirea Omului.
Nu există în cultura umanității, o Scară care să înceapă mai de jos decât Crucea și să ducă mai sus decât ea. Și nu există, în toată istoria omenirii, o Persoană comparabilă cu IISUS, atât în afirmații, cât și în împlinirea lor....

Iar acum, se vorbește, tot mai tare și sigur, de post-creștinism. Ca și cum, umilința, iubirea și înălțarea lui IISUS HRISTOS, ar fi fost depășite. Ca și cum omenirea ar fi depășit Creștinismul, prin ceva mai luminos, mai cald și mai nobil. Ca și cum rezervele de sens și putere de viață ale lui Hristos Iisus ar fi fost epuizate și e necesară căutarea și sondarea altor resurse.
Dar, adevărul e altul. Și foarte simplu.
Post-creștinismul nu este un progres, ci o renunțare. De fapt, o renunțare cu etichetă falsă, cea a progresului. În esență, e doar o fugă de pe Cruce, de pe Scara pe care oamenii pot urca în piscul verticalității absolute a umanului. Este cultura tâlharului care vrea să scape de pedeapsa pe care o merită pentru faptele sale, care îi cere lui IISUS, nimic altceva decât ”minunea” ce distruge toate valorile fundamentale ale vieții omenești, valorile care s-au întâlnit și împăcat doar pe Cruce, în Iisus Hristos Cel Răstignit: dreptatea și dragostea. 

Da, civilizația post-creștină este o lume a renunțării. De aceea, este, inevitabil, o lume a depresiei și suicidului.
Da, civilizația post-creștină este o lume fără dreptate și fără dragoste: fărădelegea este recompensată cu bani și putere, iar dragostea a fost înlocuită cu desfrâul, cu întreg curcubeul perversiunilor posibile, cu tot spectrul disoluției morale a iubirii.

Lumea post-creștină este una a batjocoririi și răstignirii DREPTĂȚII și IUBIRII.
O lume în care Adevărul e doar o Minciună spusă cu un tupeu fără cusur.
O lume a Actorilor, nu a Oamenilor.
Și de aceea, a scenariilor, nu a vieții.

O lume unde totul este posibil, în afară de viață.

Oameni ai secolului XXI!!! Dacă vreți să vă aflați și să vă trăiți propriile vieți, nu să jucați în piesele  politice scrise de autori tot mai degenerați și mai demenți, întorceți-vă la IISUS HRISTOS!
El este singurul Om din istoria umanității ale Cărui cuvinte dau viață, nu interpretări ale vieții.
Vă rog, întorceți-vă la viață!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu