joi, 5 octombrie 2017

rostul Știrilor

Când auzim că o țară se află în război și că undeva se întâmplă vreo nedreptate, de îndată ne ducem cu gândul acolo și începem iute să cugetăm după înțelepciunea omenească. Și ni s-a stricat starea cugetului, am început să-i osândim și pe unii, și pe alții! Trebuie să-i îngăduim Domnului a le rândui El pe toate în lume, să nu ne amestecăm cu cugetul în acestea. Căci altfel ne vom certa neîncetat cu lumea aceasta, ne vom lupta neîntrerupt și niciodată nu va fi pace, niciodată nu va fi liniște (pentru noi). Și, fiind aici (pe pământ), suferim  -  iar la sfârșitul vieții, iată, se dovedește că sufletul a învățat să se sfădească neîncetat cu gândurile.(Starețul TADEI)


Un comentariu:

  1. De pus la rana Staretul Tadei..!! Cata grija are pentru nejudecare, cata grija are pentru a nu se produce nici cele mai mici miscari spre rautate ale inimii, acele ganduri...de o clipa...care strica pacea inimii, bunatatea, aceea cata este, dragostea, aceea cata este, in inima noastra... ( si in postarea "CUM sa traim ORTODOX ?" am sesizat asta ) Eu l-am vazut pe youtube mai demult si mi-a placut mult de... bunicul acesta minunat ! :)

    RăspundețiȘtergere

spovedania unui orb român

Ce se mai străduiește lumea civilizată să mă facă sănătos! să-mi redea vederea cu  viitorul ei ”luminos”! și așa să mă vindece de t...