duminică, 22 octombrie 2017

oameni și porci


„Aici în România apasă pe voi o teribilă dală de plumb, ortodoxia, care atârnă asupra societății și strivește mințile oamenilor” (Antonio Fischetti, jurnalist la CHARLIE HEBDO)

Azi mergem la Biserică să ascultăm o pericopă evanghelică care nu este altceva decât, o sinteză duhovnicească a istoriei noastre recente, a  integrării României în Ținutul Gherghesenilor. 
Este vorba, în primul rând, de integrarea poporului român în marea turmă de porci europeană.
Pentru că această integrare are doi pași: transformarea omului în porc, prin societatea-de-consum-a-drepturilor-omului-de-a-fi-un-porc. Apoi, demonizarea turmei. Și ultimul pas, desăvârșirea integrării turmei globale în Iad.
Demonii au voie în porci. Nu au voie în oameni. Deci, aritmetica demonizării e simplă: transformăm oamenii în porci și gata, Iadul poate intra în ei. Actul religios al posedării, trebuie premers de o cultură a porcirii.
Deci, a fi om, a refuza să fii un porc, este deja o formă de rezistență la demonizare și, implicit, o formă de dizidență politică față de globalizare. Căci globalizarea e numele politic al demonizării planetei; mai scurt și mai evanghelic spus: numele Globalizării este Legiune.

E limpede că tot ce stă în calea acestei sinucideri colective este rău și trebuie anihilat.
De aici și mesajul jurnalistului francez. Pe care, vă rog să-mi permiteți să-l traduc, din limba porcilor în limba oamenilor:

Aici, în România, apasă pe NOI, DEMONII, o dală de plumb, Ortodoxia, care atârnă asupra integrării românilor în Iad și strivește activitatea NOASTRĂ în mințile oamenilor!

Bineînțeles că, la final, Hristos este alungat din Uniunea Europeană. Politicos dar ferm este invitat să se urce în Corabia Crucii și să părăsească Ținutul Europenilor, cel atât de favorabil creșterii și înmulțirii porcilor....

După ieșirea lui Hristos de pe scena cultural-socială a Europei, politicienii și jurnaliștii vor putea, în sfârșit, să imobilizeze complet victima integrării. Politicienii să-i lege mîinile și picioarele prin legi, iar jurnaliștii, să fie mereu gata să injecteze rapid, serul ce va opri, DEMOCRATIC!, vocea care protestează și zbaterea membrelor legate.
Apoi, sponsorii Bordelului Global, pot veni să-și abuzeze, cum vor și cât vor, victima.... Precum Big Pharma, cu vaccinurile, poporul român....

Singura democrație reală este cea în care românii MAI POT ÎNCĂ ALEGE dacă rămân în Ținutul Gherghesenilor sau se întorc, cu Sfânta Parascheva de exemplu, în România Ortodoxă: singurul loc de pe pământ unde românii mai au acces la ei înșiși și la viața lor reală....20 de comentarii:

 1. Integrarea noastra in Europa n-o fi ceva bun, dar nu stiu daca este atat de rau, incat sa numim un continent intreg Tinutul Gherghesenilor sau "marea turma de porci europeana". In lumea asta, oprind timpul in loc, acum, sunt deci oameni ortodocsi si porci neortodocsi si atei, porci si ei ? Politicienii si jurnalistii sunt si ei un fel de porci..? Globalizarea - o sinucidere colectiva ? Nu cred intr-o turma globala nici acum si niciodata. Romania Ortodoxa este salvatoarea noastra, a inimii noastre, a pacii launtrice si asigura intrarea in Imparatia lui Dumnezeu ? Ce minunat ar fi... In Siberia daca ne deporteaza sau intr-o puscarie din Franta daca suntem intemnitati, in urma unor legi impuse de politicieni, jurnalisti, Europa, SUA - "porcii", cum s-ar zice - suntem pierduti-pierduti ? Suntem doar o gloata care in urma unor voturi majoritare ne vom pierde sufletul si vom deveni si noi...porci ? Oare Antonio F.este un porc ? Toti italienii sunt porci, sau francezii ? Arta, scrisul, permit, pentru crearea emotiilor, folosirea unor termeni, si cu adevarat mi-a creat si mie emotii acest text - OAMENI SI PORCI - chiar tulburare, un soi de teama si un soi de revolta, un soi de curaj si un soi de indarjire de a rezista oricaror legi ale Europei sau ale nu's carui guvern mondial. Numai pace nu a intrat in sufletul meu, numai pace nu..! Daca nu m-as controla, m-as razboi cu acel jurnalist in mintea si inima mea... Instantaneu m-am intrebat : "din ce tara e asta ?" - primul meu gand. Si apoi mi-am pierdut bruma de falsa pace si bruma de falsa iubire de oameni ; am vazut in fata mea imense turme de porci si nu popoare, oameni... O rugaciune frumoasa a Sfantului Siluan Athonitul : " Milostive Doamne, daruieste tuturor popoarelor pamantului sa Te cunoasca pe Tine, prin Duhul Tau Cel Sfant" Si inca una : "Doamne, noi toti suntem zidirea Ta, fie-ti mila de robii Tai si-i intoarce la pocainta." Haideti sa spunem si noi aceste rugaciuni simple ! Si...Sfinte Antonie cel Mare, roaga-te si pentru Antonio Fischetti, care ACUM nu este ortodox, noi nu il vedem pe Cale..! ...si noi sa ne rugam pentru el ! Pentru Europa, pentru pace exterioara si launtrica, pentru Orthodoxie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este o confuzie, Daniela. De pilda eu prin european nu inteleg un om din europa, un roman sau un italian, ci omul-nou produs de Proiectul U.E., in special de lucratura duhovniceasca ascunsa sub ambalajul politic al proiectului.
   Termenul ~porc~ defineste doar starea de imoralitate cultivata oficial ca mod de viata comunitar, ca "normalitate", care precede demonizarea.
   Repet: daca acest text este luat ad literam, l-am ratat complet....
   Rostul articolului este de a devoala duhovniceste un proiect politic, pentru ca oamenii de azi nu sunt somati sa se lepede direct de Hristos, ci sa accepte proiecte politice, economice, culturale, legistative etc, care sunt, in esenta, lepadari.
   Astazi, nu li se mai impune crestinilor o lepadare imediata si publica de Hristos, in Europa, ci sunt bagati politic intr-un sistem secularist, un sistem a carei premiza este lepadarea de Hristos. Nu ni se mai cere sa ne lepadam de Hristos, ci sa traim intr-un proiect ideologic satanist, care dizolva clipa de clipa, prin toate actele vietii cotidiene, credinta in Hristos. Nu stiu daca m-ai inteles. Dar, ca sa intelegi si sa simti cum functioneaza masinaria economico-politico-culturala a apostazierii, care este U.E. trebuie sa ai Pacea lui Hristos.
   U.E. nu este Europa! Ci un mecanism ideologic de descrestinare a Europei. Daca nu suntem atenti la mecanismul ultraperformant in care am fost integrati, acesta ne va goli de tot continutul credintei noastre...
   Eu nu pot sa tac cand cineva scuipa pe Hristos, cand cineva care se considera model de civilizatie, vine si scuipa pe ce are gazda lui mai intim si pretios... Protestez public in fata acestei badaranii. Asta e civilizatia care ni se reproseaza ca nu o avem?

   Ștergere
  2. Probabil ca esti mai informat, Marius. Eu fug de informatii, pentru ca imi par ceva pe deasupra, oricat de exacte ar parea, despre politica, despre scenariul apostazierii ce ne asteapta, despre oricine si orice in lumea asta. Fug, poate in mod las, de informatii de tot felul. Vorba ta, cred ca nu inteleg multe. Mi-am propus sa iubesc oamenii, sa nu judec pe nimeni si cred ca daca as citi sau as asculta stirile, daca as deschide televizorul sau as scormoni internetul sa vad la ce stadiu a ajuns 666, asta m-ar impiedica sa iubesc, nu neaparat acum ci ...vreodata... Cred ca atata ma duc puterile si intelegerea mintii mele : sa ma rog pentru lume, precum am scris pe-aici, cu rugaciuni simple si cu ale mele cuvinte. SA MA ROG PENTRU LUME. La alt fel de interventie in a schimba lumea chiar nu ma pricep. Trag nadejde tare ca rugandu-ma simplu, "Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu Cel viu, miluieste-ne pe noi si lumea ta !" - o rugaciune a Arhim. Sofronie Saharov, cele cateva rugaciuni pentru lume ale Sfantului Siluan Athonitul, " Toata nadejdea mea spre tine o pun, Maica lui Dumnezeu, acaopera lumea intreaga cu Sfant acoperamantul tau.", rugaciunea Sfantului Paisie Aghioritul pentru lume, zilnic, mereu, toate astea, TOATE ACESTE RUGACIUNI AU SENS SI EFECT ! In tinerete am iesit in strada, am rupt afise, am luat amenda, am luat bataie de la mineri, am fost altfel decat acum... Dar de cand a murit tatal meu n-am mai putut sa deschid televizorul, am vazut ca nu ma pot feri de-a judeca spectacolul tv al lumii... la fel si presa sau informatii despre lume si tulburarile ei, filme artistice ... Am intrat pe FB si am vazut ca si acolo judec, ma imbacsesc de slava mea desarta, astept likuri, postez si ma incant de ce scriu etc. Nu pot sa plec la o manastire, dar ii inteleg pe cei care cauta o LINISTE spre a-L auzi pe Dumnezeu. Nu caut pacea, pentru ca nu o pot asimila, nu o caut direct, dar am nevoie de o anumita pace care sa-mi permita supravietuirea si iubirea, ma intorc, da, la iubire. Nu vreau sa pierd iubirea. Revolta mea de orice fel ma face sa pierd iubirea. Doamne, lumineaza-i pe cei care il scuipa pe Hristos, pe cei care ii smintesc pe cei mici, pe cei care nu-L cunosc pe Dumnezeu si bunatatea Lui, nu-I parasi, ca Tu nu parasesti pe nimeni ! Tu ai fost scuipat de noi toti, intr-un fel sau altul, si ai intors obrazul, sa fii scuipat si palmuit si pe celalalt... Eu ce pot sa fac sa opresc sa se mai intample asta..? Doar sa ma rog, acum...Deocamdata. Am mai pus ceva pe geamul dispensarului, ca in tinerete... Dar nu mai pot sa intru in lumea informatiilor, adevarate sau nu. Doar Tu esti adevarul. Restul.., imi aluneca

   Ștergere
  3. printre degete sau cand incerc sa apuc realitatea... Doar Tu ai dreptate deplina. De aceea ma rog ; cu rugaciunile mele nu pot gresi nimic, nu pot judeca pe nimeni, nu pot uri pe nimeni... Marius, eu nu am luat ad literam ce ai scris, stiu ca mai sunt si alte cuvinte in spatele cuvintelor tale, stiu ca sunt si framantari...Spunea taticul meu, cand eram copil, ca "fiecare om are dreptatatea lui" si ca "in orice calau este si o victima" si "in orice rau se afla si un bine" ... Eu nu am incercat sa te COMBAT, sa polemizez, am vrut sa te pun in fata ta insusi, Marius care tocmai scrisese poezia "voi care sunteti rai"... Nu te pot combate, ai o durere reala. Dar pune mana, in toata ecuatia, pe UN SINGUR VINOVAT, invinge-l, fa-i ceva, anihileaza-l, linisteste-l, opreste-l, unul singur, poti ? U.E ...mecanismul ideologic de descrestinare ... Am inteles ca traim intr-un proiect ideologic satanist si ni se pregatesc altele si mai mari... Daca noi nu suntem inradacinati in Hristos, daca noi nu Il cunoastem pe Hristos, si chiar fiind, crezand ca suntem pe Cale, ne putem lepada de El... Unii se vor sminti, crestini fiind botezati, daca nu se tin cu toata fiinta lor de Hristos, de Iubire... Ooo, cum incepea poezia ta , Marius ??? "oricât de mare ar fi
   răul din afara noastră
   nu ne poate lua
   sufletul!" Sa stergem scuipatul de pe obrazul lui Hristos cu iubirea noastra pentru El si cu iubirea noastra pentru aproapele si departele nostru..., cu rugaciunile noastre...iarta-i Doamne, ca nu stiu ce fac ! Doamne, pazeste-ne, sa nu ne pierdem sufletele noastre !

   Ștergere
  4. Un protest public poate starni, intre cei care il citesc, tulburare, amestec de judecare, osandire, iluzia ca "noi suntem mai buni decat...ei"...Ceva de genul asta : "ia uite mai, idiotul asta de jurnalist..." etc Ce mai strigam si eu in '90 : "Chitac, Chitac, sa fie ras in cap !" Daca imi zicea cineva atunci ca nu e crestinesc sa strig asa...ma uitam intr-o dunga la el ; eu aveam adevarul si dreptatea de partea mea !

   Ștergere
 2. "oricât de mare ar fi
  răul din afara noastră
  nu ne poate lua
  sufletul!

  doar cel din lăuntrul nostru
  poate face asta!

  răul din afară este diversiunea care ne abate atenția
  de la lucrarea lui lăuntrică!

  ah. dacă am vedea cât de trufași și răi devenim
  în numele luptei cu răul!

  ah, dacă am vedea cât de nedrepți devenim
  în numele dreptății!

  răul din noi crește luptând
  cu răul din afară!
  căci această luptă desăvârșește în noi
  înșelarea fatală:
  iluzia
  bunătății noastre!
  ............
  iluzia bunătății noastre
  este rădăcina
  pieirii noastre....

  noi, creștinii,
  nu suntem mai buni decât ceilalți" - copy paste, in viata oricui...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Parintele meu duhovnic imi repeta mereu ca TREBUIE AMANDOUA: si Pacea lui Hristos care se obtine doar prin Pocainta, si demascarea+opozitia publica fata de Rau. Dar, a doua fara prima, va lucra in beneficiul adversarului....
   Daca sunt crestin NU voi da porcului din mine drepturile omului. Apoi, porcului din celalat...
   Domnul ziarist s-a purtat porceste: a venit in Romania ca sa insulte acest popor in ceea ce are mai intim si mai pretios. Si numeste asta civilizatie si progres. Nu am putut trece peste aceasta badaranie de-a dreptul spurcata, demonica.
   In vietile sfintilor mucenici e foarte clar ca si-au luat puterea marturisirii din exercitiul pocaintei. Deci, neaparat, amandoua.

   Ștergere
  2. Mi-e frica sa nu cadem in judecare, in osandire, aratand cu degetul catre orice om care greseste, jurnalist, politician, etc Demascarea si opozitia publica fata de Rau, fara ochi incarcati de ura, fara inima inveninata, fara osandire, judecare, se poate ? Daca da...Eu nu cred. Pentru a ne opune Raului exista si o alta cale, cea a rugaciunii pentru lume si in particular pentru cel aflat in greseala : Doamne, milueste-l, lumineaza-l, nu-l lasa sa faca rau ! Bine, de la caz la caz, poti interveni, de exemplu daca un adult strange de gat un copil nu incepi sa te rogi ci, fizic, te bagi ! In nicio circumstanta, insa, nu avem voie sa judecam sau sa vorbim de rau. Suntem departe de Pacea lui Hristos si nu este un scop in sine ; ceva imi zice ca traind in lume este mult mai greu sa faci pace cu lumea si cu tine insuti, sa fii absorbit in Pacea adevarata. Dar nu este un scop in sine ; eu, oricum nu o vad posibila decat in preajma mortii...

   Ștergere
 3. Hristos poate fi alungat de oriunde teoretic, dar din inima omului, daca S-a salasluit, nu pleaca nicaieri. Chiar daca nu S-a salasluit in inima omului, oricand Hristos poate fi "agatat", pescuit in viata noastra, asa cum ne pescuieste si El pe noi... Diferenta este ca noi ne putem impotrivi de-a fi pescuiti de Bunul Dumnezeu, dar El, El NICIODATA nu se impotriveste de a intra la noi, daca Ii deschidem usa sa Il pescuim noi pe El. Este un Pestisor care este peste tot si Europa nu L-a alungat, astea sunt doar cuvinte ! Hristos este aici si oriunde, Lui I se poate intoarce spatele, putem doar sa ne ascundem sau sa ne noroim noi, sa ne orbim cu voia noastra, dar Lumina nu o putem stinge... Pe Dumnezeu L-am omorat, dar a inviat ! Hristos a inviat ! Si oricine vrea sa Ii urmeze, sau sa Il primeasca in casa inimii lui, o poate face oricand ! Nici o lege nu poate opri Iubirea, Smerenia...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. " Rabdare, iertare... totul este in Dragoste. A iubi inseamna sa te pui in locul celuilalt. Asta inseamna ceea ce Hristos a spus, sa iubesti "pe aproapele tău ca pe tine însuţi"(Luca 10, 27). Este ceea ce a raspuns Domnul invatatorului de lege: "Mergi şi fă şi tu asemenea" (Luca 10, 37) si asta indiferent daca [aproapele] este bun. Este bun? Este rau? Este strain? Este de-al nostru? Dragostea inseamna sa iubesti pe cineva pentru el insusi, pentru ca el va creste si pentru ceea ce il asteapta... Nu pentru cum se raporteaza la tine. Nimic in raprt cu tine. Caci astfel ne iubeste Dumnezeu." Maica Gavrilia Papaiannis

   Ștergere
 4. Am dreptul sa imi placa poezia "voi care sunteti rai"?? O consider adevarata, cap-coada. Iarta-l (l-ai iertat ?) pe Antonio, jurnalistul, chiar si pe el ; Dumnezeu cred ca vrea sa-l ierti. Roaga-te pentru el un sfert de ora, simplu, cat de simplu... Oare in Tara Iertarii locuiesc doar cei botezati ortodox ? Oare sa nu aiba acces la iertarea dumnezeiasca, si la iertarea noastra, neortodocsii ? Sau acces la IUBIREA lui Dumnezeu si a noastra..? Antonio este ORB , este bolnav sufleteste, asa trebuie sa il vezi. Si pe altii ! TOTI suntem bolnavi sufleteste, in diferite grade si in diferite "zone" ale sufletului nostru.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E adevărat tot ce scrii. Poezia aceasta ramane adevărată în mine și când scriu un text ca OAMENI și PORCI. Căci atunci când resping ceea ce spune d-l Fischetti. n-o fac de poziția unui om mai bun ca dânsul, ci de pe poziția unui nemernic căruia i s-a dat să cunoască Adevărul.
   Dacă domnul Fischetti ar scuipa pe mine, n-aș reacționa. Dar, el scuipă pe Hristos, și dacă nu știe ce face(lucru de care sincer mă îndoiesc) atunci eu, printr-un articol ca OAMENI și PORCI, încerc să-l lămuresc...
   Eu sunt scriitor, Daniela, înțelegi? Și trebuie să scriu MAI ALES acele lucruri care îmi sunt interzise de frica pe care o aduce prezența demonilor... Înțelegi?

   Ștergere
  2. De-atâta vreme ești cu mine pe acest blogg, Daniela, și nu ți-ai dat seama că sunt un înșelat?

   Ștergere
  3. :)) E un ras trist... Stii, artistii au o traire in plus fata de ceilalti, ceva care isi da mana cu inselarea, pentru ca sunt tentati sa produca emotii altora si cred eu ca intra intr-un rol ; ceea ce iese de pe "mana" lor trebuie sa fie impresionant, rascolitor...frumos, in acceptiunea uzuala a cuvantului frumos. Unii spun ca exista si o estetica a uratului. Dar cred ca te referi la o inselare generala, in care ne aflam muuuuuulti...

   Ștergere
  4. De-atâta vreme ești pe acest blogg, Daniela, și nu ți-ai dat seama că Marius nu este un artist?

   Ștergere
  5. Marius este sigur un romantic..,artist sau nu. Nu stiu daca isi propune sa impresioneze ; oricum, este navalnic ca un tsunami..! Retrag partial ce am scris mai sus. :)

   Ștergere
 5. Marius, subscriu la ce ai scris tu aici. Este adevărat.

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/manuscris-inedit-al-sf-ioan-iacob-hozevitul-irozii-si-fariseii-nu-s-au-terminat-ba-inca-sunt-mai-harnici-astazi-pocainta-asteapta-domnul-de-la-crestini/

  "17. Caci dreptatea lui Dumnezeu se descopera in ea din credinta spre credinta, precum este scris: “Iar dreptul din credinta va fi viu”.
  18. Caci mania lui Dumnezeu se descopera din cer peste toata faradelegea si peste toata nedreptatea oamenilor care tin nedreptatea drept adevar.
  19. Pentru ca ceea ce se poate cunoaste despre Dumnezeu este cunoscut de catre ei; fiindca Dumnezeu le-a aratat lor."

  "pe ucigas si pe viclean il uraste Domnul."

  "9. Eu pentru aceştia Mă rog; nu pentru lume Mă rog, ci pentru cei pe care Mi i-ai dat, că ai Tăi sunt.
  10. Şi toate ale Mele sunt ale Tale, şi ale Tale sunt ale Mele şi M-am preaslăvit întru ei.
  11. Şi Eu nu mai sunt în lume, iar ei în lume sunt şi Eu vin la Tine. Părinte Sfinte, păzeşte-i în numele Tău, în care Mi i-ai dat, ca să fie una precum suntem şi Noi.
  12. Când eram cu ei în lume, Eu îi păzeam în numele Tău, pe cei ce Mi i-ai dat; şi i-am păzit şi n-a pierit nici unul dintre ei, decât fiul pierzării, ca să se împlinească Scriptura."

  "cã tot cel ce se mânie asupra fratelui sãu în deşert, vinovat va fi judecãţii;"
  Deci greșește doar cel ce se mânie în deșert. Au doară greșit-a Sfântul Nestor?! Dar Sfântul Mercurie la rugăciunea Sfântului Vasile și la îndemnul Maicii Domnului ?...

  "Maniati-va, dar nu gresiti."

  "Si ce putem spune, daca Dumnezeu, fiindca voia sa-Si arate mania si sa-Si descopere puterea, a suferit cu multa rabdare niste vase ale maniei, facute pentru pieire;"?

  "Ca stie Domnul calea dreptilor, iar calea necredinciosilor va pieri.
  Atunci va grai catre ei intru urgia Lui si intru mania Lui ii va tulbura pe ei;"

  Amin.

  "12. În zilele acelea au ieşit din Israel fii fără de lege şi au îndemnat pe mulţi zicând:
  13. Să mergem şi să facem legătură cu neamurile cele dimprejurul nostru, că, de când ne-am despărţit de ele, s-au abătut asupră-ne multe răutăţi.
  14. Şi cuvântul a plăcut înaintea ochilor lor.
  15. Şi s-au înflăcărat unii din popor şi s-au dus la rege ca să le dea putere să trăiască după datina păgânilor.
  16. Şi au zidit şcoală în Ierusalim după legile neamurilor.
  17. Şi nu s-au tăiat împrejur, s-au depărtat de legea cea sfântă, s-au împreunat cu neamurile şi s-au vândut a face rău."

  https://doxologia.ro/cuvinte-duhovnicesti/parintele-paisie-aghioritul-despre-razboiul-mondial

  https://www.bibliaortodoxa.ro/vechiul-testament/49/I%20Macabei

  RăspundețiȘtergere
 6. Inselare este a spune binelui rau si raului bine, a te preface ca nu vezi si nu stii grozaviile care se intampla in fata... Inselare este a judeca in numele...nejudecarii pe cel care incearca, asa cum poate, sa strige. Inseamna a fi deranjat in falsa ta iubire de zgomotul pietrelor care incep sa strige. De disperare. Si s-ar putea sa mai insemne si faptul ca, desi nu avem pace, pacea lui Hristos, nici nu mai credem in ea, nici nu mai tanjim dupa ea, multumindu-ne cu inchipuiri inalte care sa tina locul ei... Cam asta imi spune gandul meu ca inseamna inselare. Domnul sa ne miluiasca pe toti!

  RăspundețiȘtergere
 7. Cateva randuri dintr-un articol la fel de lamuritor.
  Doamne ajuta!

  "Patronii acestei false Europe sînt vrăjiţi de superstiţia unui progres inevitabil. Ei cred că au istoria de partea lor, iar această credinţă îi face trufaşi şi dispreţuitori. Sînt incapabili să recunoască defectele lumii post-naţionale şi post-culturale pe care o construiesc. Mai mult, ei sînt ignoranţi în privinţa veritabilelor surse ale demnităţii umane pe care – asemenea nouă – o preţuiesc atît de mult. Ei ignoră – sau chiar repudiază – rădăcinile creştine ale Europei. În acelaşi timp ei se străduiesc să nu-i jignească pe musulmani, despre care îşi imaginează că vor adopta cu entuziasm viziunea lor secularistă, multiculturală. Cufundaţi în prejudecăţi, superstiţii şi ignoranţă, orbiţi de vanitate, de viziunea autosuficientă a unui viitor utopic, falsa Europă reprimă în mod reflex orice opoziţie. Aceasta se face, desigur, în numele libertăţii şi al toleranţei”.

  http://razvan-codrescu.blogspot.ro/2017/10/o-europa-in-care-putem-sa-credem.html

  RăspundețiȘtergere

spovedania unui orb român

Ce se mai străduiește lumea civilizată să mă facă sănătos! să-mi redea vederea cu  viitorul ei ”luminos”! și așa să mă vindece de t...