joi, 26 octombrie 2017

BACOVIA, după votul senatorilor la legea vaccinării

Senatul, hidos ca un satir,
Copil degenerat
Învinețit, transfigurat,
Ieri, a votat în delir.

Aci, prozaici pământeni
Moral, Senatul a murit.
De zurnetul de bani înăbușit
În Uniunea asta de dugheni.


5 comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Și copiii celorlați, ai aproapelui care nu este la fel de duhovnicesc ca dumneavoastră sau copiii instituționalizați, deja?
   Și eu am crezut cu tărie în smerenia egoismului superduhovnicesc. De aceea, nu vă judec, căci și eu, fără ajutorul unui duhovnic încercat, nu aș fi scăpat niciodată din această rătăcire a inimii mele....
   Cu multă și reală prețuire,
   fratele Marius Iordăchioaia

   Ștergere
  2. Andreea, într-adevăr tot ce ce întâmplă este cu îngăduința lui Dumnezeu, numai că noi nu suntem la măsura lui Iov sau a altor sfinți care s-au nevoit zi și noapte pentru a le primi pe toate ca din mâna lui Dumnezeu, cu pace. Mai bine pentru noi este să ne smerim, să nu-L ispitim pe Dumnezeu prin minuni, așa cum a făcut diavolul pe muntele Carantana. Mai de folos ne este nouă să credem că nu se va întâmpla o minune cu copilul nostru, "că nu o să mai fie vaccinul în stoc când ne vine rândul".

   Mai apoi, trebuie spus că o minune nu se repeta! Si dacă se va întâmpla ceea ce spui pentru un copil, cu restul ce se va întâmpla? Sau o face Dumnezeu minuni în lanț, cu vaccinurile? Oare Dumnezeul nostru la astfel de treburi se pretează sau preferă pe unul anume?

   Da, cu toții avem nevoie de mila lui Dumnezeu, dar trebuie spus că mila lui Dumnezeu este asupra celor ce se tem de El, iar începutul înțelepciunii este frica de Dumnezeu. Este o naivitate copilărească a crede că pot să fac orice și o să aibe Dumnezeu milă de mine. Noi nu suntem ca protestanții să credem că ne vom mântui doar prin credință.

   Nota: Am dat un răspuns aici nu numai pentru tine, ci încercând să devoalez un duh care se strecoară printre credincioșii noștri, în fel și chip, un fel de a-ți ascunde capul în nisip, când răul din afară te invadează. Este o diversiune care te oprește de la buna lucrare, o lucrare care începe înlăuntrul nostru și care rodește în afară, în legătură cu ceilalți.

   Ștergere
  3. Adevărate aceste cuvinte care îndreaptă amestecarea lucrurilor din minte . E o poveste cu un general care inainte de atacarea unei cetăți se duce la episcop sa întrebe ce sa facă deoarece sunt si mulți creștini printre adversari, iar răspunsul este : omorâți-i pe toți , o sa știe Dumnezeu care sunt ai Lui .

   Ștergere
 2. Va multumesc din suflet pentru cuvinte, au ajuns unde trebuie, Slava Domnului!

  RăspundețiȘtergere

Strigăt în pustiul creștinismului de azi - o scrisoare pentru mine, cel puțin

VIAȚĂ de DINCOLO, ACUM și AICI! Acesta e creștinismul, așa cum l-a definit experiența martirică, adică normală, a Bisericii. Pentru că ...